De vertrouwenspersoon is het eerste aanspreekpunt voor studenten of medewerkers die persoonlijke, werk- of studiegerelateerde problemen ervaren, zich onveilig voelen of klachten hebben, onder andere bij grensoverschrijdend gedrag. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, vraagt door om het probleem helder te krijgen, kan begeleiden, adviseren en/of doorverwijzen en bespreekt in het geval van een klacht hoe deze het beste kan worden behandeld.

In het kader van optimale sociale veiligheid kunnen zowel studenten als medewerkers zelf kiezen met wie ze in gesprek willen gaan. De externe vertrouwenspersoon Francis van Hekelen is niet verbonden aan de HdK, de andere vertrouwenspersonen vervullen ook een andere rol binnen de KABK of het KC.

De vertrouwenspersonen van de Hogeschool zijn:

  • vacature, externe vertrouwenspersoon
  • Femke de Haan, interne vertrouwenspersoon KABK
  • Maaike den Dunnen, interne vertrouwenspersoon Koninklijk Conservatorium

Protocol Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit

Mocht je vragen hebben over wetenschappelijke integriteit of twijfels hebben ten aanzien van het onderzoek dat binnen de hogeschool plaatsvindt, dan kun je je wenden tot de vertrouwenspersoon van de hogeschool. De vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit is onafhankelijk en heeft geen banden met HdK-onderzoek. Een vraag of klacht blijft vertrouwelijk en eventuele volgende stappen worden alleen met toestemming van de klager gezet.

Meer informatie vind je op de pagina Wetenschappelijke Integriteit.

De vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit van de Hogeschool der Kunsten Den Haag is: Prof.dr. T. (Ton) van Haaften t.van.haaften@hum.leidenuniv.nl